Ze past voor EK-kwalificatiecampagne Belgian Cats.


Emma Meesseman direct naar Washington na de finale van de Franse beker
"Het is met spijt dat ik de uitnodiging voor het nationale team moet afslaan. Met mijn club ESBVA spelen we vanavond de eerste manche van de halve-finale van de play - off in de franse competitie tegen Bourges. En ik blijf bezig in Frankrijk tot 10 mei voor de finale van de Franse beker. Daarna reis ik direct naar Washington om mijn tweede seizoen in WNBA te spelen. Het is nu eenmaal onmogelijk om alles te combineren . Ik heb lang gewacht om mijn definitieve beslissing te nemen , dat geef ik toe . Mijn coach bij Washington , Mike Thibault , gaf me de raad om te wachten tot de draft op 15 april. Na een onderhoud blijkt dat ik een grotere rol kan beginnen spelen in Washington. Natuurlijk, als alles goed gaat voor mij. Het WNBA seizoen begint al 16 mei.

Ik waardeer de inspanningen van de nationale ploeg. Daniel Goethals kwam bij me op bezoek vorig jaar in de Verenigde Staten waarvoor ik hem ten zeerste bedank . Het is, denk ik, een lange tijd geleden dat een coach twee jaren op een rij coacht. Dit is een goed teken. Wij zijn een jongere generatie, met veel talent . Alles is er om iets op te bouwen op lange termijn . Het moet gedaan worden en beter gestructureerd om ons zo de beste kans te geven om er op kampioenschappen te staan.

Ik wens veel succes aan mijn ploeggenoten tijdens deze campagne waarvoor ik zal supporteren en op de voet zal volgen."
Par Christian Detroz le Jeudi 24 Avril 2014


Christian Detroz

Met een nipte 67-69 overwinning in Indiana hebben de Washington Mystics hun plaats voor de eerste PO in 3 jaar verzekerd. De ploeg van Mike Thibault eindigt bij de eerste 4 ploegen van de Eastern Conference. De play offs starten op 19 september 2013. Emma speelde iets meer dan 10 minuten.


Emma Meesseman en play-off (photo: Craig Cappy/sportpagemagazine)
Emma Meesseman en play-off (photo: Craig Cappy/sportpagemagazine)

Ze hebben het gedaan, de plaats voor de play-offs is voor de Mystics, dankzij een overwinning in Indiana voor 8444 toeschouwers!

 

Emma speelde 10:43 minuten (0/3 2-punters, 2 rebounds, 3 assists, 1 interceptie, 2 balverliezen en 1 persoonlijke fout). Het was Tayler Hill die op 8 seconden van het einde de score vastlegde op 67-69 voor de Mystics. Zo staan de Washington Mystics voor het eerst sinds 2010 terug in de play-offs.

BOX SCORE

Par Stoopie le Mercredi 11 Septembre 2013


Stoopie

De WM hebben niet voor de verrassing kunnen zorgen tegen Chicago Sky, de koploper in de East Conference. Zondag verloren ze met 79-93 cijfers in het Verizon Center voor 9.060 toeschouwers. Emma Meesseman kreeg 13 minuten speeltijd, scoorde 2 punten en nam 3 rebounds. Washington Mystics verdedigt de 4e plaats in de East Conference competitie in Indiana dinsdag.


Emma Meesseman verdedigt hier op Elena Delle Donne (photo: monumentalnetwork.com)
Emma Meesseman verdedigt hier op Elena Delle Donne (photo: monumentalnetwork.com)
Emma speelde 13:13 minuten tegen Chicago. De inside-speelster van Villeneuve D’ascq liet 2 punten optekenen (1/2 2-punters), nam 2 rebounds, gaf 2 assists en zette 1 blockshot.

Washington staat nog steeds op de 4e plaats en is zo nog steeds in de running voor de Play-Offs. Washington Mystics, met 14 overwinningen en 17 nederlagen, staan nog één stap van de play-offs verwijderd. Het zou de eerste keer zijn sinds 3 jaar om terug die play-offs te spelen.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld dinsdag in Indiana. 
Par Stoopie le Mardi 10 Septembre 2013


Stoopie

De Washington Mystics konden hun koers van overwinningen niet verder zetten tegen Chicago Sky. Emma Meesseman en haar team moesten van in het begin achter de score aanlopen en verloren nipt in Chicago (14.201 toeschouwers).


Washington Mystics ondergaan terug een nipte nederlaag tegen Chicago Sky 89-85
Geleid door  Epiphanny Prince en Sylvia Fowles en de reeds gekende rookie Elena Delle Donne hadden aan de rust al een voorsprong uitgebouwd van 12 punten: 50-38. In de tweede helft hebben de Mystics alles geprobeerd om die achterstand weg te werken, maar op het einde ging de overwinning toch naar Chicago. Emma Meesseman speelde 17 minuten en nam 3 rebounds, zette 1 blockshot en had 2 fouten.
 
Crystal Langhorne scoorde 18 punten en nam 8 rebounds voor de Mystics, Ivory Latta scoorde 17 punten en Matee Ajavon 13 punten. De Turkse Quanitra Hollingsworth werd nog niet opgesteld door Mike Thibault.
 
Volgende wedstrijd, vrijdag al terug tegen San Antonio Silver Stars.

BOX SCORE

 
Par Christian Detroz le Jeudi 11 Juillet 2013


Christian Detroz
1 2 3

Tweets
Galerie
Emma Meesseman - Season 3
Emma Meesseman (Washington Mystics) @ Los Angeles Sparks
Emma Meesseman (Washington Mystics) @ Los Angeles Sparks
Emma Meesseman (Washington Mystics) vs LA Sparks
Emma Meesseman (Washington Mystics) @ Los Angeles Sparks
Emma Meesseman (Washington Mystics) vs Indiana Fever
Emma Meesseman (Washington Mystics) vs Indiana Fever
Emma Meesseman - Season 3
Emma Meesseman (Washington Mystics)
Facebook