www.basketfeminin.com avec le soutien de FIBAEurope.com

Basketfeminin.com organiseert voor de eerste keer het referendum van de “Belgian Women and Rookie of the Year”, gekozen door haar gelijken. Een verkiezing ondersteund door het project « Year of Women’s Basketball » van FIBA Europe. In het voetbal wordt ieder jaar de profvoetballer van het jaar uitgereikt, Basketfeminin.com wil daarom ook het woord geven aan de speelsters en coaches van D1 om de "speelster en Rookie van het jaar" te verkiezen.Alle speelsters die in eerste nationale hebben gespeeld dit seizoen, iedere coach en assistent-coach van de tien clubs van D1, de BNT staff, de beide Secretaris Generaal (VBL/AWBB) en de beide Technische Directeur (VBL/AWBB) mogen aldus hun stem uitbrengen. Een stem zal bovendien per club toegestaan worden.

Het systeem is heel eenvoudig en transparant. Elke kiezer zal haar/zijn keuze van de 3 beste speelsters (3ptn/2ptn/1pt) van het seizoen en 3 beste rookies (minder dan 21 jaar; 3ptn/2ptn/1pt) uitbrengen. Het gaat telkens om een Belgische speelster (of genaturaliseerd) die in België heeft gespeeld dit seizoen.

De 3 genomineerden in elke categorie - alsmede vijf kiezers onder de personen die hun stem hebben overgebracht - worden beloond.

Christian Detroz
Rédigé par Christian Detroz le Mercredi 2 Mai 2007 à 19:35