Player, Coach & Rookie of the Year 2011 - Basketfeminin.com

Basket feminin - Belgian Player & Rookie of the Year 2011

Verkiezing - 5de editie: 'Belgian Player, Coach and Rookie of the Year 2011'

Mercredi 30 Mars 2011

Basketfeminin.com organiseert voor de 5de keer het referendum van de “Belgian Women Player & Rookie of the Year”, en voor de 2de keer, “Coach of the Year”, gekozen door haar gelijken. In het voetbal wordt ieder jaar de profvoetballer van het jaar uitgereikt, Basketfeminin.com wil daarom ook het woord geven aan de speelsters en coaches van D1 om de "speelster, Rookie en coach van het jaar" te verkiezen.

Hartelijk dank om deel te nemen (voor 03 mei 2011 op award@basketfeminin.com, na de finale van BvB) aan deze verkiezing en bedankt voor uw inbreng in het damesbasketbal.

Alle speelsters die in eerste nationale hebben gespeeld dit seizoen, iedere coach en assistent-coach van de 11 clubs van D1, de BNT staff, de beide Voorzitter (VBL/AWBB), Secretaris Generaal (VBL/AWBB) en de beide Technische Directeur (VBL/AWBB) mogen aldus hun stem uitbrengen. Twee stemmen zal bovendien per club toegestaan worden.

Het systeem is heel eenvoudig en transparant. Elke kiezer zal haar/zijn keuze van de 3 beste speelsters (3ptn/2ptn/1pt) van het seizoen, 3 beste rookies (3ptn/2ptn/1pt) - het gaat telkens om een Belgische speelster (of genaturaliseerd) die in België heeft gespeeld dit seizoen - en 3 beste coach (3ptn, 2ptn, 1pt) uitbrengen.

De 3 genomineerden in elke categorie - alsmede vijf kiezers onder de personen die hun stem hebben overgebracht - worden beloond.