Basketfeminin.com organiseert voor de vierde keer het referendum van de “Belgian Women and Rookie of the Year”, en voor de eerste keer, “de Coach of the Year” gekozen door haar gelijken. In het voetbal wordt ieder jaar de profvoetballer van het jaar uitgereikt, Basketfeminin.com wil daarom ook het woord geven aan de speelsters en coaches van D1 om de "speelster en Rookie van het jaar" te verkiezen.


Qui pour succéder à Julie Van Loo ?
Qui pour succéder à Julie Van Loo ?
Alle speelsters die in eerste nationale hebben gespeeld dit seizoen, iedere coach en assistent-coach van de tien clubs van D1, de BNT staff, de beide Secretaris Generaal (VBL/AWBB) en de beide Technische Directeur (VBL/AWBB) mogen aldus hun stem uitbrengen. Twee stemmen zullen bovendien per club toegestaan worden.

Het systeem is heel eenvoudig en transparant. Elke kiezer zal haar/zijn keuze van de 3 beste speelsters (3ptn/2ptn/1pt) van het seizoen, 3 beste rookies (minder dan 18 jaar; 3ptn/2ptn/1pt) - het gaat telkens om een Belgische speelster (of genaturaliseerd) die in België heeft gespeeld dit seizoen - en 3 beste coach (3ptn, 2ptn, 1pt) uitbrengen.

De 3 genomineerden in elke categorie - alsmede vijf kiezers onder de personen die hun stem (voor 27 april 2010 op award@basketfeminin.com) hebben overgebracht - worden beloond.

Rédigé par Christian Detroz le Mardi 13 Avril 2010 à 09:42 | {1} Commentaires

Commentaires
Nouveau commentaire :


Les News de Basketfeminin
Basket féminin.com, le basket féminin vu de Belgique
300 x 250 BE-FR