Basketfeminin.com
Accueil
Envoyer à un ami
Partager
Made in Belgium

Eva Devliegher (Declercq Storbeton Waregem): "Logische overwinning"


Declercq Stortbeton Waregem blijft na drie speeldagen foutloos. Tegen Jeugd Gentson werd het na een ware demonstratie 84-46. Voor Eva Devliegher is een "logische overwinning".



Dames Basket Club Waregem won vrij eenvoudig van Jeugd Gentson. "Tegen Gentson is een wedstrijd die we altijd moeten winnen," stelt Eva Devliegher.

"Een topwedstrijd was het zeker niet, maar zo weten we ook weer waar we de komende weken aan moeten werken. Het was echter wel een wedstrijd met een heel hoog tempo, iets waardoor ook wij aardig wat balverliezen verzamelden. Zeker tegen de sterkere ploegen uit de reeks moet dat veel beter. Gentson is net als ons een zeer jonge ploeg, het was dan ook nodig om defensief heel sterk voor de dag te komen, zodat we eenvoudige scores konden afdwingen. Het grote verschil zat hem vooral in de ervaring die Waregem in de rangen heeft."

Eva Devliegher stapte in het tussenseizoen over van D-Glas Oostende Bredene. "Die overstap is goed bevallen. Het gaat er hier allemaal wat serieuzer aan toe, maar Waregem is dan ook een grote ploeg met veel ambitie. Met het merendeel van het team had ik vroeger al samengespeeld of getraind, dat maakte het allemaal wat gemakkelijker voor mij. Ik speel ook weer samen met mijn zus Sien, iets wat nog nooit een probleem geweest is. Naast de tips die ze me geeft, moeten we alletwee toch wel wat kritiek van mekaar kunnen verdragen. Met Waregem mikken we op een finaleplaats, of dat nu in de beker of in de competitie is, maakt eigenlijk niet uit. En als het even kan, mag het ook in allebei zijn hoor."


Lundi 5 Octobre 2015